Menu

Actie op de redactie

9 januari 2019 - 1 Toneel - Nederlands
Actie op de redactie

Klucht in vier bedrijven door Henk Roede, 5/6 dames, 2/3 heren

Het toneelstuk speelt zich af op de redactie van het slecht lopende roddelblad “Wie –kent -wie”. Hoofdredactrice Wilma Zwamminga is de wanhoop nabij, want het lukt de redactie maar niet om de broodnodige scoop te scoren die nodig is om de bladenverkoop eindelijk eens weer te doen stijgen. Echter dan wordt op de redactie de nooit doorgebroken artiest Frans Sloper vermoord. Iedereen is in rep er roer, maar dit is natuurlijk wel de broodnodige scoop! Rechercheur Adriaans probeert deze lastige zaak op te lossen, maar er zijn wel erg veel verdachten en wat nog erger is: het lijk is zoek! Er zijn wel erg veel mensen die profiteren van Frans zijn overlijden. Zijn manager Hans sleept het onderste uit de kan en ook komt Patty Paay na jaren weer in de publiciteit door haar geheime relatie met Frans. Mevrouw van Daden is eindelijk verlost van het gestalk van Frans en Wilma Zwamminga is maar wat blij met de sensationele verhalen over Frans, waar haar blad zo om zat te springen, zodat zij en haar personeel hun banen kunnen behouden.