Menu

De geweldige dokter Paul

9 januari 2019 - 1 Toneel - Nederlands
De geweldige dokter Paul

Klucht in drie bedrijven door Henk Roede, 4/6 dames, 4/6 heren (ook dubbelrol dames, kan dus met 9 of 10 spelers)

Vol enthousiasme begint Dokter Paul aan zijn eerste werkdag als dierenarts in zijn eigen praktijk. Echter komt hij er al snel achter dat zijn voorganger, Dokter van Meulen, er wat bij kluste en het daarbij niet al te nauw nam met de ethiek. De dichtstbijzijnde huisartsenpraktijk is namelijk een enorm stuk verderop. De meeste mensen in het dorp hebben met de illegale praktijken van Van Meulen geheel geen problemen, maar assistente Liesbeth is nooit ingelicht door de oude dokter en dat is maar beter ook.

Maar dit is niet het enige probleem voor de nieuwe dokter, ook zijn ex Rita valt hem behoorlijk lastig. Zij zet alles op alles om hem weer terug te krijgen.

Ondertussen moet Dokter Paul het ene medische probleem naar het andere proberen op te lossen, waarbij helaas soms zijn kennis te kort schiet. Zo hebben Arie en Corrie huwelijksproblemen en vallen daarmee Dokter Paul steeds lastig, iets waar Dokter Paul dus ook absoluut geen expert in is. Zijn adviezen werken eerder in het nadeel, dan in het voordeel.

Berend de biologieleraar heeft een kuurtje nodig, maar of dit wel goed uitpakt… Rebecca komt ook geregeld met haar kattenreismand langs, maar of het bezoek nu altijd voor het beestje is of voor iets anders? De enige die wel met dieren langs komt is Wilhelmina, maar ook zij is een geval apart.

Tot slot is er nog de postbode, die erg nieuwsgierig is en leest daarom alle post.

Hoe moet deze chaos ooit weer tot een goed einde komen?

(Wederom een dolkomische klucht, geschreven door Henk Roede. Ditmaal vol met misverstanden en dubbelzinnigheden, die garant staan voor een hilarische avond)