Menu

Fenna hef altied wat (Extra hulp op de eerste hulp)

9 januari 2019 - 3 Toneel - Alg. dialect
Fenna hef altied wat (Extra hulp op de eerste hulp)

Klucht in drie bedrieven deur Henk Roede, bewarkt en overzet in algemien dialect deur Ben ten Velde, 4 dames, 4 heren, of 3 dames, 5 heren Dit stuk is in ’n andere bezetting (5-4, 4-5) verschenen as ’t Zit in de zenen, ok van de hand van Ben ten Velde

Tis ’n dikke bende in ’t medies centrum van Kloetenbarg. Dokter Hospers is ’n aole dokter die nogal vergeetachtig en verstrooid is. Tot zien gereedschap beheuren o.a. ’n hamer en waterpomptangge. Hij giet met pensioen, maor moet eerst nog eem zien opvolger inwarken. Dan komp Joop van ‘t uutzendburo langes veur schoonmaokwark. Hospers zöt hum per ongeluk veur zien opvolger an, en Joop slat ok an ’t opereren, en döt dat nog niet slecht ok. Veur zo ver bekend bent ter gien doojen vallen. Maor waor is de echte neie dokter en wat veur volk komt ter verder allemaol wel niet langes in ‘t ziekenhuus? Zo is daor Fenna, die warkelijk alle kwaolties schient te hebben, die der maor bestaon. ’t Zit in heur familie in de zenen zeg ze, al bedoelt ze wat aans. Jantje Bos is vaste klant umdat ze graog ’n dokter an de haok wil slaon. Roelie is ’n verdacht persoon met ’n zere doeme. Maor ’t liekt ter op dat zij niet te vertrouwen is. Gelukkig is daor ok nog de verpleegster Joke, maor of die de boel kan redden? Een aantal rollen kan moeiteloos in het Nederlands worden gespeeld.