Menu

Het onrustige rusthuis

9 januari 2019 - 1 Toneel - Nederlands
Het onrustige rusthuis

Blijspel in vier bedrijven door Henk Roede, 5/6 dames, 4/5 heren

Net een week geleden is een nieuw bejaardentehuis in Schaakdam geopend. Alles loopt nog niet op rolletjes, gelukkig zijn er dan ook nog maar een drietal bewoners aanwezig. Onder andere Olle Alle, die zijn kapitale boerderij heeft verkocht voordat hij het tehuis in ging, Driekus, een oude arme landarbeider, die nu een veel comfortabeler leven mag leiden dan voorheen in zijn krot. En tot slot Miep, die altijd zo vitaal was, tot twee weken voor de opening van het tehuis, waardoor ze met spoed ook een plekje heeft gekregen en zich nu heerlijk in de watten laat leggen. Deze drie oude van dagen kunnen rekenen op de constante zorg van de directrice, zuster Theadoramiena, Martha van de schoonmaakafdeling, klusjesman Tammo en dokter Boonstra. Het team is nog niet compleet, want er wordt nog druk gezocht naar een goede kok. Ook verkrijgbaar onder de titel: ONRUST IN HET RUSTHUIS, 19975 Blijspel in vier bedrijven door Henk Roede, 4/5 dames, 3/4 heren (kortere versie en twee rollen minder)