Menu

Het roer om!

9 januari 2019 - 1 Toneel - Nederlands
Het roer om!

Blijspel in drie bedrijven door Henk Roede, 4/5 dames 4/5 heren.

Internetondernemer Cor heeft in een paar jaar een groot bedrijf uit de grond gestampt. Echter is de lol er af en is Cor weer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het landelijke leven trekt hem meer en meer. Altijd al droomde hij van een wat rustiger leven op het platteland. Hij zag zich altijd al leven op een mooi boerderijtje waar hij samen met z’n vrouw biologisch kan boeren en zomers gasten kan verwelkomen in zijn eigen bed en breakfast. En nu is het zover! Hij heeft zijn zaak verkocht en met het geld een prachtige authentieke boerderij gekocht met een lapje grond. Echter had hij dit beter niet eerst kunnen overleggen met zijn vrouw Suzan? En is het wel zo’n prachtige boerderij? Aannemer Janus ziet toch wel wat mankementjes. Maar zomaar aan het verbouwen gaan is ook niet gemakkelijk als je te doen krijgt met de officiële instanties met al hun regeltjes en bureaucratie. Gelukkig krijgen ze hulp van hun vrienden Arnold en Annelies, echter weten die wel dat ze moeten helpen? Nou ja, beter een goede buur dan een verre vriend. Maar hebben de buren Koos en Lenie wel zulke goede bedoelingen elke keer als ze weer langskomen? En er is ook nog wat achtergebleven in de boerderij….