Menu

Hielemaol hoteldebotel! (Hotel te koop)

9 januari 2019 - 3 Toneel - Alg. dialect
Hielemaol hoteldebotel! (Hotel te koop)

Klucht in drie bedrieven deur Henk Roede, overzet en bewarkt in algemien dialect deur Ben ten Velde, 5a7 dames, 5a7 heren.

Bertus en Sientje hebt al jaoren ‘t klein hotellegie ’t Waopen van Kloetenbarg op ‘n prachtige plek midden in de bossen van Kloetenbarg. Maar intied bent ze op ‘n leeftied kommen dat ze graog willen stoppen, um van ‘n welverdiend pensioen te kunnen genieten. ‘t Hotel stiet al ‘n tiedtie te koop en eindelieks hef zich ‘n koper meld. Ze moeten alles uut de kast haolen um ‘n goeje indruk op dizze koper te maoken, maor dat valt lang niet met. Niet allent hebben Bertus en Sientje de leste jaoren de boel laoten versloffen, ok ‘t personeel is messchien niet hielemaol geschikt veur ’t wark dat ze moeten doen. ’n Lopend buffet met kippen in de zaol is vanzölfs gien veurbield van ’n nette zaok. En die kippen laot hier en daor ok nog wel ies ’n keuteltie vallen, of verstopt zich in de kaste. Het is dus nog maor afwachten of de koop deur giet en zo jao, wat is de koper eigenlieks van plan met ‘t hotel? Een dolkomische klucht van begun tot het einde. Grappen en komiese situaoties volgen mekaor in ‘n raozendsel tempo op. ’t Publiek kreg haost gien tied um op aosem te kommen. Een aantal rollen kan moeiteloos in het Nederlands worden gespeeld.