Menu

Plamuren is plamuren (Tante Bella’s Beautysalon)

9 januari 2019 - 3 Toneel - Alg. dialect
Plamuren is plamuren (Tante Bella’s Beautysalon)

Klucht in drie bedrieven door Henk Roede, overzet en bewarkt in algemien dialect deur Ben ten Velde, 5/7 dames en 2/4 heren

’t Bent beste jonges, die Albert en Berend Duursma. En flinke bouwvakkers ok. Ze dreit heur haand nargens veur om. Dat komp mooi uut, want de bruurs hebt de schoonheidssalon van heur tante Bella in Kloetenbarg arfd. Berend en Albert hebben niet lang rouwd um ’t overlieden van heur tante, ze haaren niet zo veul met heur op. Maor die arfenis, jao dat liekt heur wel wat. En zo gaot ze an ’t klussen bij de aolderwetse salon. As ’t spul opknapt is, wilt ze de boel verkopen en der ’n mooie stuuver an over hollen. Tot an de verkoop moet de beautysalon natuurlijk wel gewoon deur dreien. De jonges redt zich zo op ’t oog goed met de klanten. ’n Modderbad verzorgen, de zunnebaanke an zetten en ’n gezichtsmaker anbregen, dat is niet zo’n probleem. Plamuren is plamuren, of niet dan soms. Maor dan bliekt ter nog ’n arfgenaome te wezen, en die lat zich de keeze niet van de stoete eten. Ien en ander hef tot gevolg dat ter ongeleufelijk raore dinger gebeuren in dizze geweldige klucht met ’n waoterval an grappen.