Menu

’t Kon hier wel spoken

9 januari 2019 - 1 Toneel - Nederlands
’t Kon hier wel spoken

Blijspel in drie bedrijven door Henk Roede, 4 dames, 4 heren + 1 stem

Baron van Freutenbeum heeft het familiekasteel geërfd van zijn overleden moeder. Om alles te kunnen bekostigen is hij een hotel in het kasteel begonnen. Helaas heeft het hotel het laatste jaar bijna geen bezoeker gehad. Gelukkig heeft de Baron een plan bedacht om meer bezoekers te trekken. Hij heeft in een landelijke krant verteld dat een heus spook rond dwaalt in het oude kasteel. Want wat is spannender dan te overnachten in een kasteel met een echt spook. In Schotland zijn ze er immers ook gek op! Het plan heeft gewerkt, want dit weekend is meteen het hele hotel volgeboekt met mensen die het spook eens willen zien! Zo komt o.a. het medium Cherrie die trouwens gek is op sherry, wat haar helderziendheid aardig kan beïnvloeden. Ook komt de (ooit) beroemde actrice Marleen Dieter, met haar assistente Lotte langs. Marleen wil graag weer in de publiciteit en hoopt dat dat kan door het spook te ontmoeten. Toos heeft het spookartikel niet gelezen, maar heeft als verrassing voor haar man Gert een reis naar het kasteel geboekt. Zij wil rustig hun 12,5 jarig huwelijk vieren in de mooie omgeving. Maar of haar man er wel zo blij mee is… En dan komt Joep de fotograaf van de Roddelklets ook nog eens langs om het spook op de gevoelige plaat vast te leggen of komt hij toch ergens anders voor? De Baron staat er gelukkig niet alleen voor. James, de trouwe butler, loopt, ondanks zijn hoge leeftijd, nog steeds rond in het kasteel. ’t Is alleen wel lastig dat de oude man nog steeds niet wil geloven dat de vrouw des huizes er niet meer is. Het kasteel is volgeboekt omdat bijna iedereen een spook wil zien, die slechts is bedacht om publiek te trekken. Dus de Baron zal wat kunstgrepen moeten verricht om de bezoekers niet teleur te stellen. Of spookt het er echt?