Menu

’t Zit in de zenen (Extra hulp op de eerste hulp)

9 januari 2019 - 3 Toneel - Alg. dialect
’t Zit in de zenen (Extra hulp op de eerste hulp)

Klucht in drie bedrieven deur Henk Roede, bewarkt en overzet in algemien dialect deur Ben ten Velde, 4/5 dames, 4/5 heren

Tis ’n dikke bende in ’t streekziekenhuus van Kloetenbarg. Dokter Hospers is ’n aole dokter die nogal vergeetachtig en verstrooid is. Tot zien gereedschap beheuren o.a. ’n hamer en waterpomptangge. Hij giet met pensioen, maor moet eerst nog eem zien opvolger inwarken. Dan komp Joop van ‘t uutzendburo langes veur schoonmaokwark. Hospers zöt hum per ongeluk veur zien opvolger an, en Joop slat ok an ’t opereren, en dot dat nog niet slecht ok. Veur zo ver bekend bent ter gien dooien vallen. Maor waor is de echte neie dokter en wat veur bezoekers kommen der verder allemaol wel niet langes in ‘t ziekenhuus? Zo is daor Fenna, die warkelijk alle kwaolties schient te hebben, die der maor bestaon. ’t Zit in heur familie in de zenen zeg ze, al bedoelt ze wat aans. Jantje Bos is vaste klant umdat ze graog ’n dokter an de haok wil slaon. Roelof is ’n verdacht persoon met ’n zere doeme. Maor ’t liekt ter op dat hij niet te vertrouwen is. Gelukkig bent daor ok nog de verpleegsters Joke en Annie, maor of die de boel kunnen redden? Een aantal rollen kan moeiteloos in het Nedrlands worden gespeeld.