Menu

Tis maor ’n tik an ’t oor (Het roer om!)

9 januari 2019 - 3 Toneel - Alg. dialect
Tis maor ’n tik an ’t oor (Het roer om!)

Bliedspul in drie bedrieven deur Henk Roede, bewarkt en overzet in algemien dialect deur Ben ten Velde, 5/6 dames, 4/5 heren

Internetondernemer Cor hef in ‘n paor jaor tied ‘n groot bedrief uut de grond stampt. Maor de lol is ter af, en hij wil wel ies wat aans. ’t Leven op ’t platteland trekt hum aal meer. Hij zag zich altied al leven op ‘n mooi boerderijgie, waor hij saomen met zien vrouw Annie biologies kan boeren en zomers gasten kan opnemen in zien eigen bed en breakfast. En nou is ’t zo ver! Hij hef zien zaok verkocht en met ‘t geld ‘n prachtige aole boerderij kocht met ‘n lappie grond in ‘t mooie Kloetenbarg. Maor hij haar dat beter eerst goed kunnen overleggen met Annie. En of de boerderij wel zo prachtig is, is ok maor de vraog. Aannemer Jans zöt toch wel wat mankementies. Maor de klussen bent veur Jans wal um te doen. Ieder puttie wark is veur hum maor ’n Tik an ’t oor!, zo as hij te pas en te onpas verkondigt. Maor verbouwen is niet zo gemakkelijk as je te doen kriegt met de burgemeester en zien ambtenaoren. Gelukkig kriegen ze hulp van heur vrienden Arnold en Geertruida. Maor die haaren daor hielemaol niet op rekend. Nou jao, beter ‘n goeje buur dan ‘n verre vriend. Maor hebben de buren Koos en Lenie wel zukse goede bedoelings iedere keer as ze weer langes kommen? En Monumentezorg wil ok wel ies weten of alles wel volgens de regels giet. En der is ok nog wat achter bleven in de boerderij… Een aantal rollen kan moeiteloos in het Nederlands worden gespeeld. Dit stuk is in de bezetting 5-4 4-5 verschenen als Makkeluk zat! Ok van de hand van Ben ten Velde