Menu

Wildwest in de dierentuune (Dolle beestenboel)

9 januari 2019 - 3 Toneel - Alg. dialect
Wildwest in de dierentuune (Dolle beestenboel)

Klucht in drie bedrijven deur Henk Roede, overzet en bewarkt in algemien dialect deur Ben ten Velde,4-4 (andere bezettings meugelek ok 6-2, 3-5, 5-3,2-6)

In de dierentuune van Kloetenbarg wordt ter deur klussiesman Gerrit hard warkt an ‘t neie onderkommen veur de aopen. De opening van dit verblief moet natuurlijk ‘n groot feest worden. Daorum hef directrice Van Druten de Keuning uutneudegd um de openingshandeling te doen. Secretaresse Linda vindt ‘t geweldig dat de Keuning nou ies bij heur op ‘t wark komp. Ze rent naomlijk al jaoren achter hum an. Maor veurdat de Keuning komp wordt de boel inspecteerd, dat döt Meertens van de Rieksveurlichtingsdienst. Jammer genog mankeert ter nogal wat an ‘t reilen en zeilen in de dierentuune. Komp ‘t wel goed met de schietgraoge dierenarts Klunder en bent alle dieren wel in goeje handen bij verzorgster Carin? En of elke bezuuker nou wel zo bliede is met de behandeling van kassière Antje is ok nog maar de vraog. Gaondeweg bestiet ter twiefel over de ’t gesnuffel van Meertens. ‘n Hilarische klucht met absurde situaoties, veul grappen en dit maol veul löslopende dieren.Waorschouw de bezuukers van te veuren: der bent ok vogelspinnen ontsnapt, wel wet waor die op duukt! Een aantal rollen kan moeiteloos in het Nederlands worden gespeeld.