Menu

Daaier op drift (Dolle Beestenboel)

18 juli 2022 - 5 Toneel - Gronings
Daaier op drift (Dolle Beestenboel)

Klucht ien drij bedrieven deur Henk Roede, omtoald ien t Grunnens deur Wim Bouwsema, 2/6 vraauwlu, 2/6 manlu (veul rollen kinnen zowel deur n man as deur n vraauw speuld worden)

Ien daaierntoen wordt deur onderholdsman Gerrit haard waarkt aan een nij onderkommen veur de oapen. Open van t nije verblief mout vanzulf n groot feest worden. Direktries van Doorn het doarom allerdeegs de keuning nuigd om openshandeln te doun. Siktres Linda viendt het meroakel dat de keuning nou es bie heur op t waark laangskomt ien ploats van dat zai aaldeur achter hom aan mout. Wat ze aans mit veul overgoave dut.

Mor veurdat keuning echt kommen kin, komt meneer Meerkens van de Rieksveurlichtensdainst veur inspektie. En heloas mekaaiert ter nog wel t ain en aander aan. As dat mor goud komt mit de schaitgroage dokter Heutmoa. En binnen ale daaier wel ien goie handen bie daaiernverzörgster Karin? En of ale bezuikers nog wel zo blied binnen mit de ontvangst van kassière Rudy is ook nog mor de vroag. Elkenain hoopt vanzulf op goudkeuren van de Rieksveurlichtensdainst, mor of dij Meerkens zien bedoulens apmoal wel zuver binnen?Weer n lachwekkende klucht van Henk Roede mit onmeugelke situoatsies, grappen en dit moal mit löslopende baisten….